Sunday 23 June 2013

Resto Yakiniku Japanese-style chicken (Ayam Yakiniku ala Resto Jepang)

Yakiniku Chicken Ingredients: 
  • 500 g chicken breast fillets, thinly sliced
  • 2 tablespoons oil for sauteing
  • 1 tsp sesame oil
  • 3 cloves of minced garlic, minced
  • 2 stalk green onion, cut into 3 cm long
  • 1 pc onion, cut 2, thinly sliced
  • 1 pc green bell pepper, cut lengthwise 2 thin
  • 100 ml broth

sauce:
  • mix well
  • 100 ml of soy sauce
  • 75 ml sake (should not)
  • 50 grams sugar
  • 1 tsp salt
  • 1 tablespoon soy sauce
  • 1 tsp sugar

Recipes to Make:
1. Marinate chicken with sauce marinade, for 15 minutes. Set aside.
2. Heat oil and sesame oil, saute garlic until fragrant. Add the garlic and saute onions and peppers for a while.
3. Add chicken meat following perendamnya sauce stir well.
4. Pour the broth and stir well. Cook until the meat cooked and the water is reduced. Remove and serve.

Tips
Soy sauce: soy sauce made ​​from fermented soy beans for several months. Blackish brown. Sold in bottles.



INDONESIAN VERSION


Bahan AYam Yakiniku: 
 
500 gr fillet dada ayam, iris tipis
2 sdm minyak untuk menumis
1 sdt minyak wijen
3 siung bawang putih memarkan, cincang
2 btg daun bawang, potong panjang 3 cm
1 bh bawang bombai, belah 2, iris tipis
1 bh paprika hijau, belah 2 membujur tipis
100 ml air kaldu

Saus: 
campur rata 
100 ml soy sauce
75 ml sake (boleh tidak)
50 gr gula pasir
1 sdt garam
1 sdm kecap manis
1 sdt gula
Resep Membuat: 
1. Rendam ayam dengan saus perendam, selama 15 menit. Sisihkan.
2. Panaskan minyak dan minyak wijen, tumis bawang putih hingga harum. Tambahkan bawang putih dan bawang bombai dan paprika tumis sebentar.
3. Tambahkan daging ayam berikut saus perendamnya aduk rata.
4. Tuangi air kaldu, aduk rata. Masak hingga daging matang dan air berkurang. Angkat, sajikan.
Tips 
Soy sauce: kecap asin yang dibuat dari kacang kedelai yang difermentasikan selama beberapa bulan. Berwarna cokelat kehitaman. Dijual dalam kemasan botol.


Sumber