Friday 21 June 2013

Salmon Fish Croquette Recipe ( Resep Kroket Ikan Salmon )

Ingredients Salmon Fish Croquette :
  • 500 grams of salmon meat, mashed 
  •  1 egg 
  • A handful of celery leaves finely chopped or sliced ​​(or to taste) 
  • Finely sliced ​​green onion to taste  
  • 1 carrot finely chopped or diced small 
  • 300 grams of wheat flour 
  • 3 pieces of crushed garlic (can also use onion powder in the supermarket) 
  • 1/2 tsp salt (or to taste) 
  • 1/2 tsp pepper powder 
  • Panir flour or bread flour 
  • Cooking oil 
  •  
How to Make
  • Mix all ingredients in a bowl: salmon, eggs, celery, onion, carrot, garlic, salt, pepper powder, wheat flour. Stir until the consistency of the dough can be formed 
  • Shape the dough into an oval 
  • Dip the bread dough in flour and deep fry in hot oil until golden brown color 
  • Remove and serve with ketchup or mayonnaise  

INDONESIAN VERSION

Bahan Kroket Ikan Salmon
  • 500 gr daging ikan salmon, haluskan
  • 1 butir telur ayam
  • segenggam daun seledri cincang atau iris halus ( atau sesuai selera )
  •  daun bawang iris halus secukupnya
  • 1 buah wortel cincang halus atau potong dadu kecil
  • 300 gram tepung terigu
  • 3 buah bawang putih dihaluskan ( bisa juga menggunakan bawang bubuk di supermarket )
  • 1/2 sdt garam ( atau sesuai selera )
  • 1/2 sdt lada halus
  • tepung panir atau tepung roti
  • minyak goreng 
 Cara Membuat
  • Aduk semua bahan dalam mangkok: ikan salmon, telur, seledri, daun bawang,wortel, bawang putih, garam, lada halus, tepung terigu. Aduk sampai konsistensi adonan bisa dibentuk
  • Bentuk adonan menjadi lonjong
  • Celupkan adonan di tepung roti, lalu goreng di minyak panas sampai warna kuning kecoklatan
  • Angkat dan sajikan bersama saus tomat atau mayonaise
Sumber