- 500 grams of salmon meat, mashed
- 1 egg
- A handful of celery leaves finely chopped or sliced (or to taste)
- Finely sliced green onion to taste
- 1 carrot finely chopped or diced small
- 300 grams of wheat flour
- 3 pieces of crushed garlic (can also use onion powder in the supermarket)
- 1/2 tsp salt (or to taste)
- 1/2 tsp pepper powder
- Panir flour or bread flour
- Cooking oil
- Mix all ingredients in a bowl: salmon, eggs, celery, onion, carrot, garlic, salt, pepper powder, wheat flour. Stir until the consistency of the dough can be formed
- Shape the dough into an oval
- Dip the bread dough in flour and deep fry in hot oil until golden brown color
- Remove and serve with ketchup or mayonnaise
INDONESIAN VERSION
Bahan Kroket Ikan Salmon
- 500 gr daging ikan salmon, haluskan
- 1 butir telur ayam
- segenggam daun seledri cincang atau iris halus ( atau sesuai selera )
- daun bawang iris halus secukupnya
- 1 buah wortel cincang halus atau potong dadu kecil
- 300 gram tepung terigu
- 3 buah bawang putih dihaluskan ( bisa juga menggunakan bawang bubuk di supermarket )
- 1/2 sdt garam ( atau sesuai selera )
- 1/2 sdt lada halus
- tepung panir atau tepung roti
- minyak goreng
- Aduk semua bahan dalam mangkok: ikan salmon, telur, seledri, daun bawang,wortel, bawang putih, garam, lada halus, tepung terigu. Aduk sampai konsistensi adonan bisa dibentuk
- Bentuk adonan menjadi lonjong
- Celupkan adonan di tepung roti, lalu goreng di minyak panas sampai warna kuning kecoklatan
- Angkat dan sajikan bersama saus tomat atau mayonaise