Monday, 24 June 2013

Godog Java Noodles Recipe (Resep Mie Godog Jawa)

ingredients:  
  • 1 tbsp vegetable oil  
  • 50 g boiled chicken meat, shredded coarse  
  • 500 ml chicken stock (water grab chicken stew)
  • 1 egg (duck eggs better) 300 g of wet yellow noodles, pour hot water, drain (nobody likes vermicelli noodles mixed puti) 
  • 75 g leaves of cabbage, sliced 
  • 1 leek, sliced 
  • 1 red tomatoes, sliced

puree: 
  • 2 cloves of garlic 
  • 2 eggs hazelnut (nobody likes to taste more intense, but I prefer without pecans) 
  • 1 tsp pepper granules 
  • 1 tsp salt

complement:
  • Fried shallots 
  • Pickled cucumber Cayenne 
  • fried shallots 

How to make:  
  • Saute ground spices until fragrant.
  • Enter the chicken and stir well. 
  • Pour the broth, bring to a boil. 
  • Break the eggs duck, stir briefly until the eggs are cooked. 
  • Enter the noodles and vegetables, simmer until vegetables wilt. 
  • Lift. 
  • Serve with the topping on the cake.


 INDONESIAN VERSION

 
Bahan:

  • 1 sdm minyak sayur
  • 50 g daging ayam rebus, suwir kasar
  • 500 ml kaldu ayam ( ambil air rebusan ayam)
  • 1 butir telur ( lebih enak telur bebek)300 g mie kuning basah, siram air panas, tiriskan ( ada yang suka dicampur mi bihun puti)
  • 75 g daun kol, iris kasar
  • 1 batang daun bawang, iris kasar
  • 1 buah tomat merah, iris kasar

Haluskan:
  • 2 siung bawang putih
  • 2 butir kemiri ( ada yang suka untuk rasa lebih pekat, tapi saya lebih suka tanpa kemiri)
  • 1 sdt merica butiran
  • 1 sdt garam

Pelengkap:
  • Bawang merah goreng
  • Acar timun Cabe rawit
  • bawang merah goreng

Cara membuat:

  • Tumis bumbu halus hingga wangi.
  • Masukkan daging ayam, aduk rata.
  • Tuangi kaldu, didihkan.
  • Pecahkan telur bebek, aduk sebentar hingga telur matang.
  • Masukkan mi dan sayuran, didihkan hingga sayuran layu.
  • Angkat.
  • Sajikan dengan Pelengkapnya.
Sumber